Over ons

Biografie

Wij zijn Downstream. Een vierkoppige (hard-)Rock 'n Roll band uit het Brabantse Raamsdonk, opgericht in begin 2017. De gebroeders Fens hebben samen al in diverse bandjes gespeeld, maar wilden de wat ruigere kant eens verkennen. Ze konden echter niet de geschikte zanger vinden, tot op het moment dat Luc een collega van hem in de werkplaats hoorde zingen. Deze collega was Marnix, die perfect in het plaatje paste. Na een paar repetities én het nodige bier was Downstream een feit.

 

Begin 2020  hing de dreigende zwarte wolk die corona heet, over ons Nederlandse land én onze concerten heen. Toen heel Nederland op slot ging, en optredens niet langer op de agenda stonden, hebben we na aandringen van Ruud Broeders het heft in eigen handen genomen en besloten we onze eigen muziek te creëren! We pakten onze instrumenten vol goede moed op, maar kwamen er al snel achter dat eigen muziek ontwikkelen écht wel andere koek is. Gelukkig bleek onze Marnix een talent te bezitten waar niemand tot op dat moment nog weet van had. De ene na de andere tekst, kwam uit Marnix zijn brein gerold. Vervolgens hebben we samen met elkaar geoefend, getest en gekneed aan te nummers, totdat we met een resultaat op de proppen kwamen, waar iedereen zich in kon vinden.

 

Met de hulp en expertise van Ruud Broeders en Leon Goewie, hebben we geleerd hoe we onze nummers stuk voor stuk tot volwaardige muziekstukken konden maken, zonder onze eigen stijl te ondermijnen. Dit alles bleek zo goed tot zijn recht te komen, dat we inmiddels een volwaardig album op tafel hebben liggen. Letterlijk, want we vonden dat we, na dit hele proces te zijn doorlopen, dan ook daadwerkelijk een geperste fysieke CD moesten creëren. King of Everything is een feit! Een lekkere verzameling van afwisselende easy listening rock muziek, met voor ieder wat wils. 

 

Naast het feit dat we ons nog steeds veel bezighouden met nieuwe muziek, vinden we onze passie ook zeker nog steeds in het spelen en overbrengen van diverse covers. Denk hierbij aan nummers van onder andere Queen, Status Quo, Steppenwolf, Beastie Boys, ABBA, maar ook bijvoorbeeld Metallica, Volbeat, Motörhead en Golden Earring passeren de revue.

 

Hebt u nou een keer een gelegenheid, waarbij er behoefte is aan een band die nét even wat anders is dan alle anderen? Neem dan contact met ons op, want we komen uw feestje/beurs/concert etc. graag voorzien van wat lekkere deunen!

 

Weten wat wij in huis hebben? Check dan onze socials!

Genre

(hard-)Rock 'n Roll

Bandleden

Vocals/Rhythm Guitar: Marnix Paes
Guitar: Luc Fens
Bass: Stan Fens
Drums: Bart Fens